miercuri, 9 septembrie 2015

Platoul Cornesti

Mereu aflaţi în căutare de oaze de linişte şi relaxare, turiştii pot opta pentru o zi petrecută la Platoul Corneşti, cel mai înalt punct al oraşului. Înconjurat de pădure, Platoul este locul în care mureşenii preferă să facă un grătar, să facă sport sau să îşi destindă copiii la parcul de distracţii sau prin intermediul unei călătorii cu Trenuleţul Thomas și este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Târgu-Mureş.
Copiii aflaţi în vacanţă sunt aşteptaţi la Platoul Corneşti, unde vor avea parte de numeroase jocuri antrenante. Sub supravegherea părinţilor ei se pot căţăra pe diferitele cuburi special amenajate, se pot da pe topogane ori pe leagăne, sau pot parcurge în aer, pe un scaun mobil, distanţa dintre doi stâlpi de susţinere. Turiştii amatori de mişcare au un nou motiv să vină pe Platoul Corneşti, unde municipalitatea a montat mai multe aparate de fitness în aer liber. Aparatele sunt omologate pentru a fi utilizate în aer liber, fiind destinate tuturor grupelor musculare. În plus, puteţi face mişcare în aer liber prin pădurea de la Platou, unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Mureş, deoarece aici s-a dat în folosinţă o pistă de jogging a oraşului, care are peste 1.200 de metri lungime. Amatorii de sporturi extreme pot face mountain biking sau skateboarding pe traseele special amenajate în acest sens. Iarna, la Platou turiştii pot schia fără probleme sau să se dea cu sania ori cu o serie de colaci de cauciuc gonflabili, ce pot fi închiriaţi de pe pârtie (tubing).Locul de agrement este dotat cu telesanie, costul unei urcări mai rapide fiind de un leu, şi cu 30 de colaci de cauciuc care pot fi închiriaţi la preţul de un leu pe tură.
Cei care vor să admire pădurea pot opta pentru o călătorie cu trenuleţul Thomas. Trenuleţul circulă zilnic între orele 10.00-20.00. Trenuleţul este alăctuit dintr- o locomotivă şi o garnitură de trei vagoane, fiind realizat după modelul personajului „Thomas” din cunoscutul film de desene animate. Vagoanele şi locomotiva sunt pictate cu figurile celorlalte persoaneje ale desenului animat, printre care locomotiva Gordon sau Duncan. Vagoanele au o capacitate totală de 60 de persoane.
O altă atracţie a Platoului Corneşti este Grădina Zoologică, unde cei mici pot intra alături de părinţi pentru a vedea cele peste 500 de specii de animale şi peste 120 de specii de plante locale şi exotice.

                                                   BIBLIOGRAFIE: Continentalhotels.ro

                                                           Sursă: Visit-Mureș.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu