vineri, 28 august 2015

Speakeri Conferinta "Promovarea turismului romanesc"


Conferința internațională Promovarea turismului românesc 
3-4 septembrie 2015
Conacul Heldsdorf, comuna Halchiu, judetul Brasov

www.travel-confort.ro


Deși lista de invitați este mai lungă, vă prezentăm din invitații speciali cu care vom dezbate tema turismului românesc și a promovării acestuia mai jos:
Ana-Claudia Țapardel
Ana-Claudia Țapardel - un doctorat în economie şi cu două masterate obţinute în domeniul relaţiilor, este eurodeputat al Parlamentului European în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților.  Aleasă în luna mai 2014, este astăzi unul dintre cei mai tineri europarlamentari din Uniunea Europeană.

Copreședinte a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, a inițiat la începutul lunii august o campanie online #VacanțeînRomânia, un demers prin care iși dorește să promoveze cele mai frumoase destinații de vacanță din țara noastră.
Ea va vorbi despre importanța promovării turismului românesc la nivel internațional și posibilitățile existente.
În prezent deține și funcțiile de membră în „Comisia pentru afaceri constituționale” și membru supleant al „Delegației la Comisia Parlamentară mixtă UE-Mexic” din cadrul Parlamentului European.


George Bogdan Borună

Absolvent al Academiei “Alexandru Ioan Cuza”  deține în prezent funcția de Director General la Direcția Generală de Control și Autorizare din cadrul Autorității Naționale pentru Turism.

ANT realizează și implementează strategia națională de dezvoltare turistică, strategia de dezvoltare a produselor și destinațiilor turistice, strategia de privatizare și postprivatizare în domeniul turismului, elaborată la nivelul ministrului delegat pentru întreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si turism. 


De asemenea, un rol important este dat de prerogativa privind organizarea şi realizarea activității de promovare turistică a României atât pe piața internă, cât şi pe piețele internaționale, prin activități specifice reprezentanțelor de promovare turistică. 


 


Vlad Vlăsceanu 
Poate spune ca și-a conturat în detaliu o hartă profesională cum alții nu reușesc într-o viață. A trecut ușor de la jurnalism la construcții, a făcut un ocol prin politică și apoi un popas în marketing. Destinația finală a fost însă publicitatea și organizarea târgurilor imobiliare.
Fiind în prezent organizatorul celui mai mare targ imobiliar din Romania tiMOn, intervine în mod activ în corelarea infrastructurii turistice cu piața serviciilor sectoriale. 

Dezvoltarea infrastructurii turistice este una din prioritățile naționale pentru perioada 2014-2020 și în același timp una din condițiile de bază ale turismului internațional. Turismul are nevoie de investiți in infrastructura de calitate pentru stimularea atragerii investitorilor.Nicolae Aron
Absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti, Nicolae Aron are o bogată experienţă în industria hotelieră, acumulată în România şi în Europa occidentală. 
În prezent, este directorul general al Hotelului Hilton***** din Sibiu, singura unitate cu această clasificare din Sibiu. 

Din cele 273 de hoteluri Hilton din Europa, Hilton Sibiu era situată la sfârșitul anului 2014 pe locul cinci, în urma feedback-ului clienților. 

După premii câștigate an de an, Hilton Sibiu se menține în lista finaliștilor Top Hotel Awards la categoria Hotelul Anului – Categoria 5 Stele la Premiile excelentei în industria hotelieră, a turismului și ospitalității din România care a avut loc in iunie 2015.
Marius Alexandru Dunca
A absolvit Universitatea Transilvania Braşov, Insitutul Ovidiu Şincai – Bucureşti, profilul Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Institutul Diplomatic Român.
A fost consilier Cabinet deputat, consilier Cabinet Europarlamentar, Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. În prezent, este preşedinte al ANPC. 
Fiecare turist este un consumator care trebuie să beneficieze de servicii corecte și de calitate. Diversificarea serviciilor turistice naționale și comunitare au impus introducerea în legislaţia românească a unor prevederi cu privire la serviciile turistice. Un exemplu este OUG 14/2011 ce reglementează protecția consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor privind dobândirea folosința de spații de cazare, beneficii pentru produsele de vacanță. 

Din păcate în presa actuală apar multe exemple de nerespectare a normelor legale în vigoare. Ioana Liana Cazacu
A absolvit Facultatea de Drept - Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad, Şcoala Europeană „Ovidiu Şincai“ Bucureşti.
A fost șef de cabinet parlamentar la Parlamentul României, stagiar la Parlamentul European şi consilier la Parlamentul European, vicepreşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
În prezent, Ioana Liana Cazacu (fosta Pop) este secretar de stat la Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei şi Bărbaţi şi cadru didactic asociat la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”.

Structurile de economie socială se bazează pe conceptul integrării grupurilor vulnerabile pe piața muncii, prin asigurarea egalității de șansă, Ioana Cazacu vorbind despre importanța acestor politici la nivel național. Pachetele dedicate persoanelor cu dizabilități care vor fi special concepute pentru asigurarea egalității de șanse atât la nivel național cât și internațional fiind un element de integrare a grupurilor vulnerabile. 
Csaba Ferenc Asztalos
A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, şi este doctor în Drept – Universitatea din Bucureşti. 
A efectuat studii post-universitare în „Intelligence and Democracy” la The Center for Civil – Military Relations Naval Postgraduate School, Monterey, California, la SNSPA şi Institutul Naţional de Administraţie.
În 2002 a fost ales membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar, din 2005, este președintele acesteia. Instituția are prerogativele legislative de a se asigura că grupurile vulnerabile sau alte persoane nu suferă de tratament discriminatoriu: prevenirea faptelor de discriminare; medierea faptelor de discriminare a părților implicate în cazul de discriminare; investigarea, constatarea și sancționarea faptelor de discriminare, monitorizarea cazurilor de discriminare în urma constatării unor cazuri de discriminare de către CNCD, prin supravegherea ulterioară a părților implicate; acordarea de asistență de specialitate victimelor discriminării. 

Structura de economie socială ASES Confort Travel se implică în mod activ în această direcție, asigurând atât pachete turistice speciale cât și locuri de muncă persoanelor din grupurile vulnerabile. 

Radu Iordăchel 
A absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti şi Facultatea de Biologie. A fost director în cadrul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Științe Biologice, reprezentant oficial al României la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva, coordonatorul 
Secretariatului permanent al Centrului Balcanic pentru Cooperare între Întreprinderi Micii şi Mijlocii şi director general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".
În prezent, este implicat în proiecte de CDI Orizont 2020 și va vorbi despre turismul medical. Romania în acest moment joacă un rol important pe partea de turism medical, principalele domenii dezvoltate fiind: stomatologie și chirurgie plastică. 
Specificul pachetelor oferite de ASES Confort Travel dedicate grupurilor vulnerabile (în special persoanelor cu dizabilități) nu poate să nu ia în calcul nevoile medicale ale beneficiarilor. Felix Toma
A absolvit INSEAD (Business School for the World) Paris, având o experiență de peste 11 ani în management. Și-a început cariera în 2002, în compania Imo Europa ca director de vânzări, apoi s-a alăturat echipei Accor Services România ca Area Sales Representative, pentru a deveni Director Național pentru Operațiuni al firmei Adecco Romania. 
Din 2014, a preluat conducerea Gi Group Romania în funcția de director general.
Gi Group Romania este o companie de resurse umane, recrutare şi selecţie, care se axează atât pe liniile principale de business (recrutare și muncă temporară), cât și pe serviciile adiacente, cum ar fi consultanță în Dreptul Muncii şi servicii de coaching şi training în parteneriat.
Felix Toma va discuta despre importanța resursei umane în domeniul serviciilor din România, promovarea turismului depinzând în mod direct de importanța angajaților din domeniu dar și despre variațiile sezoniere și necesitățile pieței din turism. Razvan Mihail Nicolescu
Este licenţiat al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. A urmat cursuri postuniversitare în cadrul Academiei de Studii Economice, cursuri BBC pentru ştiri şi producţia de programe cu teme economice. Din 1994 a fost angajat la TVR şi a fost reporter, redactor, realizator la Redacţia Emisiuni Economice, reporter şi redactor la principalul jurnal de ştiri, editor al secţiunii economice şi editor general al jurnalului de noapte. A produs emisiuni cu tematică economică pentru TVR 1 şi TVR Internaţional. 
A realizat mai multe serii de documentare despre românii care trăiesc în afara ţării, dar şi din zone de conflict (Afganistan, Macedonia, Israel). A fost producătorul primei transmisii în direct de peste ocean a Televiziunii Române („Zilele României pe Broadway”, de la New York, pe canalul TVR Internaţional). A fost director şi editor general al bilunarului de limba engleză „Romania for You”.
Producător executiv la TVR 2 și autorul cărților "Mirajul Televiziunii” și "Triunghiul succesului - Cum să fii cu un pas înaintea celorlalți", un concept original autohton de dezvoltare personală.  De curând Razvan, a început difuzarea pe TVR2, a documentarului „China-tradiție și inovație”, fiind autorul acestei emisiuni.
 Cristian Cosmin

Absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti și al Școlii Naționale de Studii Politice şi Administrative, a fost preocupat de problematica ONG-urilor de tineret, de problemele studenților, fiind membru în Liga Studenților ASE şi SNSPA. 


A fost consilier local la Primăria Sectorului 5 Bucureşti şi consilier la Camera Deputaţilor si secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului


În prezent, este secretar de stat în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice, minister care va avea un rol decisiv în dezvoltarea turistică națională. Potențialul multidisciplinar al turismului românesc poate fi pus în valoare doar prin intervenția actorilor privați și cooperarea cu sistemul public, inclusiv în ceea ce privește direcțiile strategice de dezvoltare sectoriale. Emilian Pavel

Absolvent al Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică Emilian Pavel a fost membru în Consiliul Judeţean Bihor, director în Ministerul Tineretului şi Sporturilor, iar în prezent este eurodeputat.
Activitatea lui în Parlamentul European este în calitate de membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, al Delegației pentru relațiile cu Israel şi al Delegației la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterană. 

Emilian Pavel a devenit preşedinte al delegaţiei informale UE Friends of Serbia. Recent, Pavel a fost ales vicepreşedinte într-o asociaţie care desemnează anual capitala sportului european fiind implicat la nivelul relațiilor internaționale și al promovării muncii și egalității sociale.
Teodora Olga Mețiu 

A absolvit Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.
Și-a început cariera ca redactor prezentator şi reporter special Realitatea TV.
A fost purtător de cuvânt şi consilier al ministrului Mediului, consultant media la Parlamentul European şi este trainer de dicţie şi tehnica vorbirii.
În prezent, este consilier de afaceri europene, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, și consultant comunicare, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului.
“Laboratorul de dicție” este unul din proiectele ei de suflet, comunicarea având un rol major în activitățile generale de promovare. Comunicatorul informațiilor este prima interacțiune a turistului cu obiectivele de vizitat și de multe ori este mai important decât orice alt mijloc de prezentare ulterior. 

Comunicarea informațiilor cu privire la turismul românesc în cel mai eficient mod este o condiție a prezentării imaginii României în lume cu efecte directe la nivelul tranzitului de turiști, indiferent de tipul de turism pentru care tranzitează granițele. 
Andi Lucian Cristea

Expert în relații internaționale și diplomație parlamentară, Andi Lucian Cristea a absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, cursurile de analiză și consiliere economică ale Institutului Diplomatic Român și cursurile Universității de Apărare "Carol I" din cadrul Colegiului Național de Apărare.
A deținut diverse funcții: expert parlamentar la Camera Deputațiilor, asistent parlamentar la Parlamentul European, director general în cadrul Ministerului Afacerilor.

În mai 2014 este ales europarlamentar în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. Este președintele Delegației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova (D-MD), membru în Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA) și al Conferinței președinților de delegație (CPDE). Mădălin Matica
A absolvit Facultatea de Drept, însă şi-a ales o direcţie profesională diferită, primul job fiind acela de reporter, în studenţie. 
Principala sa pasiune este comerțul electronic, fapt ce i-a adus, după cum afirmă, „cea mai mare reușită profesională din carieră”, şi anume, în cadrul DotCommerce în România.
În prezent, Mădălin Matica este expert în accesarea şi implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri europene şi Managing Partener la E-Invest Marketing, societate implicată în calitate de partener în cadrul unui proiect național de formare profesională în domeniul HoReCa.
Piața din România a turismului identifică necesitatea unor proiecte cu finanțări nerambursabile atât pentru unități de infrastructură publică și privată destinate turismului cât si de proiecte de formare profesională pentru servicii de calitate pe piața turismului românesc.


Aurelian Marin
Aurelian Marin, managerul general al agenţiei de turism PARADIS din Constanța, are o experiență de aproape 20 de ani în industria turismului. Este preşedintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), fiind totodată și președintele Regiunii Sud-Est a ANAT,  președintele Grupului de Lucru pentru Codul de Etică, membru în Comisia de Etică și în cea de Marketing Intern.

În 2015, Aurelian Marin a fost ales noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) pentru următorii doi ani. Programul său de management vizează dezvoltarea și promovarea turismului, dar și adaptarea la modul dinamic în care astăzi relaționează piețele turistice mondiale. 
Pe lângă invitații speciali, prezentarea proiectului și al structurii se va face de către reprezentanții beneficiarului și al partenerilor. 
Descrierea acestora o puteți vizualiza AICI.

Înscrierile se primesc la adresa de email office@travel-confort.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu